• Informácie k zápisu a prijímaniu detí do Materskej školy Pernek

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Pernek oznamuje, že

            ZÁPIS

            na predprimárne vzdelávanie do Materskej školy Pernek na školský rok 2022/2023 sa bude konať od 1.5. do 31.5.2022 formou písomnej žiadosti.

            PRE DIEŤA, KTORÉ K 31.8.2022 DOSIAHLO 5. ROK VEKU, JE PREDPRIMÁRNE VZDELÁVANIE POVINNÉ!


            Prijímanie detí do Materskej školy v Perneku

            Žiadosť o prijatie dieťaťa do MŠ Pernek na školský rok 2022/2023 je k dispozícii v materskej škole i na stiahnutie na webovej stránke www.zssmspernek.edupage.org.        

            Žiadosť bude možné podať nasledujúcim spôsobom:

            1. Stiahnuť si ju do počítača, vyplniť, vytlačiť, potvrdiť od lekára, oskenovať a zaslať emailom na adresu zssmspernek@gmail.com od 1.5.2022 do 31.5.2022
            2. Stiahnuť si ju, vytlačiť, vypísať, potvrdiť od lekára a zaslať poštou na adresu: Základná škola s MŠ Pernek, 900 53 Pernek č. 285 od 1.5.2022 do 31.5.2022
            3. Osobne všetko priniesť do MŠ Pernek od 1.5. do 31.5.2022

            Dieťa sa do materskej školy prijíma na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu, ktorú predloží riaditeľke spolu s potvrdením o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast. Súčasťou potvrdenia o zdravotnom stave dieťaťa je informácia lekára o absolvovaní povinného očkovania. 

            Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží okrem potvrdenia o zdravotnom stave dieťaťa i vyjadrenie príslušného poradenského zariadenia. V prípade dieťaťa so zdravotným postihnutím /zmyslovým, telesným/ rozhoduje riaditeľka o prijatí po vyjadrení príslušného odborného lekára.

            Legislatíva umožňuje prijatie dieťaťa so ŠVVP, avšak neustanovuje to ako povinnosť.  Deti so ŠVVP sa v MŠ prijímajú, ak má škola vytvorené podmienky (materiálne, personálne, priestorové), prípadne ak ich bude schopná po prijatí dieťaťa dodatočne vytvoriť.
            Deťmi so ŠVVP sú deti so zdravotným znevýhodnením, deti zo sociálne znevýhodneného prostredia a deti s nadaním. 

            Žiadosť o prijatie na  predprimárne vzdelávanie si rodič môže podať súčasne i do viacerých predškolských zariadení.

            O prijatí /neprijatí/ dieťaťa do MŠ Pernek rozhodne riaditeľka školy do 30 júna 2022.

            V prípade, že zákonný zástupca má dôvody k tomu, aby dieťa nenastúpilo na povinnú školskú dochádzku /žiada „odklad“/,  je potrebné predložiť riaditeľovi materskej školy žiadosť na pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania spolu s písomným súhlasom príslušného zariadenia výchovného  poradenstva a prevencie ako aj písomným súhlasom všeobecného lekára pre deti a dorast a informovaným súhlasom zákonného zástupcu dieťaťa o pokračovaní povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole.

            Túto skutočnosť oznámi zákonný zástupca aj príslušnej základnej škole.

            Na predprimárne vzdelávanie sa prijíma:
            •    spravidla dieťa od 3 do 6 rokov veku,
            •  dieťa, ktoré dovŕšilo 6. rok veku a ktorému bol odložený začiatok plnenia povinnej školskej dochádzky,
            •    dieťa, ktorému bolo dodatočne odložené plnenie povinnej školskej dochádzky,
            •    dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami.

             

            A/ Na predprimárne vzdelávanie sa v zmysle platnej legislatívy prednostne prijíma dieťa, ktoré:
                   •    dovŕšilo 5. rok veku do 31.8.2022
                •   s odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky a s dodatočne odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky.

            B/ Ak záujem prekračuje kapacitu materskej školy, prednostne sa prijímajú:
                   •    deti z bodu A

            • súrodenci detí navštevujúcich materskú školu v Perneku
            • deti s trvalým pobytom v obci Pernek a zároveň trvalým pobytom aspoň jedného rodiča v obci Pernek, postupne podľa dátumu narodenia od starších k mladším

            Dieťa musí ovládať:
            •    hygienické návyky a základnú sebaobsluhu (vie jesť samostatne lyžicou, napije sa z pohára, nemá plienky, fľašu a cumlík, je čiastočne samostatné pri obliekaní)

            V prípade zníženej adaptačnej schopnosti dieťaťa a v záujme jeho zdravotného vývinu môže riaditeľka po prerokovaní s rodičom alebo na základe jeho písomnej žiadosti rozhodnúť o prerušení dochádzky dieťaťa do MŠ (na dohodnutý čas) alebo o skončení tejto dochádzky. 
            Dieťa sa do  MŠ prijíma k začiatku školského roka alebo v priebehu školského roka (ak je voľná kapacita materskej školy).

            V prípade neprijatia dieťaťa do MŠ Pernek z dôvodu nedostatku miesta, je možné postúpiť žiadosť do MŠ Jablonové, ktoré garantuje obci Pernek do 10 miest v tunajšej MŠ na základe dohody medzi obcami Pernek a Jablonové, v súvislosti s realizovaným projektom rozšírenia kapacity materskej školy Jablonové, platným od roku 2020.

            Prílohy:

            Prihláška - Prihlaska_MS__2022.docx

            Žiadosť o pokračovanie povinného predprimárneho vzdelávania -  Ziadost_o_pokracovanie_povinneho_predprimarneho_vzdelavania_2022.docx

            Informovaný súhlas (pokračovanie povinného predprimárneho vzdelávania) - Informovany_suhlas_pokracovanie_v_plneni_PPV_chl(1).doc

          • Popoludnie s knihou - marec 2022

          • Všetci máme veľmi radi knihy, často si v nich listujeme, čítame ... a u týchto nových sa radi necháme prekvapovať nepoznanými pútavými príbehmi. I toto marcové popoludnie sme si jednu z nich vybrali a bola to veru dobrá voľba pre poučenie i zábavu.

          • INFORMÁCIE K ZÁPISU ŽIAKOV DO 1. ROČNÍKA ZÁKLADNEJ ŠKOLY

          • Riaditeľstvo Základnej školy pre 1. – 4. ročník s MŠ Pernek oznamuje podmienky

            zápisu do 1. ročníka ZŠ v termíne 6. apríla 2022 o 17,00 hod. v ZŠ Pernek

            • Zápis sa bude konať za prítomnosti detí a ich rodičov
            • Žiadosť o prijatie dieťaťa do 1. ročníka aj s dotazníkom je k dispozícii na webovej stránke školy www.zssmspernek.edupage.org,  je možné si ju stiahnuť a vyplnenú priniesť v deň zápisu, no bude ju možné vyplniť i v škole počas zápisu
            • Všetky skutočnosti, ktoré rodičia uvedú v prihláške, sú povinní osobne doložiť a preukázať počas zápisu a to v dokladoch :
            •  občianske preukazy rodičov (zákonných zástupcov)
            •  rodný list dieťaťa (upozornenie – ak je v rodnom liste uvedený otec dieťaťa, povinnou súčasťou prihlášky sú aj jeho úplné údaje)
            • podľa potreby doklad o zdravotnom postihnutí dieťaťa
            • súdne rozhodnutie o zverení do osobnej starostlivosti jedného z rodičov

            Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami doloží k žiadosti o prijatie vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie do vydania rozhodnutia o prijatí dieťaťa do základnej školy.

            Ak zvažujete odklad povinnej školskej dochádzky a pokračovanie dieťaťa v predprimárnom vzdelávaní, napriek tomu, že  dosiahlo vek potrebný na zaškolenie, ste povinní danú skutočnosť oznámiť škole - následne vyplniť žiadosť o odklad povinnej školskej dochádzky -  Ziadost_o_odklad_povinnej_skolskej_dochadzky_2022.docx a pokračovanie v predprimárnom vzdelávaní /je k dispozícii na webovej stránke školy/.

            Je potrebné k nej doložiť :

            - odporúčanie Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie 

            - odporúčanie detského lekára

            - Informovaný súhlas zákonného zástupcu dieťaťa o pokračovaní povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole / je k dispozícii na webovej stránke/

            Škola následne vydá Rozhodnutie o odklade povinnej školskej dochádzky, ktoré budú rodičia potrebovať predložiť v materskej škole, aby dieťa mohlo pokračovať v povinnom predprimárnom vzdelávaní.

            • Pre zapísanie dieťaťa je potrebný podpis obidvoch rodičov. Nevyhnutnou podmienkou pre Rozhodnutie o prijatí žiaka je písomný súhlas oboch rodičov (zákonných zástupcov) s výchovou a vzdelávaním v našej škole.
            • Predčasné zaškolenie žiakov :

            Ak zákonný zástupca požiada o to, aby bolo na plnenie povinnej školskej dochádzky výnimočne prijaté dieťa, ktoré nedovŕšilo šiesty rok veku, súčasť žiadosti zákonného zástupcu, ktorým je súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast.

            • Pri zápise vyberáme dobrovoľný finančný príspevok na prvú knihu a súbor zošitov do 1. ročníka  v sume 12 eur, v tejto mimoriadnej situácii príspevok môžu rodičia nechať v MŠ, prípadne priniesť do ZŠ osobne
            • Pri zápise, v priloženom dotazníku, sú rodičia povinní informovať školu o všetkých zdravotných, psychických prípadne sociálnych špecifikách dieťaťa, ktoré by mohli mať vplyv na jeho zaškolenie a plnenie povinnej školskej dochádzky.
            • Upozorňujeme rodičov, že zápis do 1.ročníka musia znovu absolvovať aj deti, ktoré v minulom roku mali odklad povinnej školskej dochádzky. Ak malo dieťa odklad, je potrebné túto informáciu zapísať do dotazníka.
            • Dieťa je možné zapísať – z vážnych dôvodov – aj mimo stanoveného termínu zápisu. Žiadame rodičov o včasné oznámenie tejto situácie na riaditeľstve ZŠ. Dodatočný zápis môžu rodičia vykonať potom v zmysle dohody s riaditeľkou školy.
            • Zápisu do 1. ročníka sa musia zúčastniť všetky deti, ktoré dovŕšia 6 rokov veku do konca augusta 2022 a to sa týka i tých, ktorí žiadajú o odklad povinnej školskej dochádzky.

                                                                                                                 Mgr. Silvia Hricová, riaditeľka školy

            Prílohy:

            Ziadost_o_prijatie_do_1._rocnika.docx

            Dotaznik_k_zapisu_2022_2023_(1).doc

            Ziadost_o_odklad_povinnej_skolskej_dochadzky_2022.docx

            Informovany_suhlas_zakonneho_zastupcu_dietata_o_pokracovani_povinneho_predprimarneho_vzdelavani.docx

             

             

          • Nástup do školy od 7.3.2022 – aktualizovaný školský semafor

          • Vážení rodičia,

            od 25.2.2022 je účinný aktualizovaný školský semafor, ktorý stanovuje základné prevádzkové podmienky škôl a školských zariadení počas pandémie ochorenia COVID-19.

            Dávame do pozornosti niekoľko základných zmien :

            • žiakom základnej školy sa  zrušila povinnosť nosiť v triede rúško, v spoločných priestoroch školy zostáva rúško naďalej povinné
            • po zistení pozitivity domácim ag samotestom odchádza do izolácie len daný žiak, ostatní žiaci naďalej navštevujú školu, pokiaľ neprejavujú príznaky ochorenia COVID 19
            • ak sa v škole vyskytne žiak alebo pedagogický/odborný zamestnanec pozitívny na ochorenie COVID-19, žiaci a pedagogickí/odborní zamestnanci, ktorí s ním boli v úzkom kontakte, nejdú do karantény, pokiaľ neprejavujú príznaky ochorenia COVID-19. Tito žiaci musia mať 10 dní prekryté horné dýchacie cesty rúškom, avšak dôrazne odporúčame respirátor FFP2. Pedagogickí a odborní zamestnanci, ktorí prišli do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou v rámci školy, do karantény nejdú. Takíto zamestnanci musia mať prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2 po dobu 10 dní.

            Odkaz na plné znenie dokumentu nájdete v prílohe.

            Prílohy :

            Školský semafor aktualizovaná 25.2.2022

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti od 25.2.2022 - Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_25_2_2022.docx​​​​​​​

          • Vyhlásenie o poskytnutí 2% DANE

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            srdečne Vám ďakujeme za 2% dane, darované v uplynulom roku, pomáhate nám skvalitňovať výchovno – vzdelávací proces v našej škole. I v tomto roku sa na Vás obraciame s prosbou o venovanie 2% dane, za ktoré Vám budeme i s našimi deťmi veľmi vďační.

            Postup:

            • do 15.2.2022 požiadate svojho zamestnávateľa, aby Vám vystavil tlačivo „Potvrdenie o zaplatení dane“
            • stiahnite si tlačivo „Vyhlásenie“, v ktorom sú už vyplnené naše údaje /príloha/ a vypíšte do neho Vaše osobné údaje

            Postačí, ak nám vyplnené tlačivo „ Vyhlásenie „  spolu s „Potvrdením od zamestnávateľa“ doručíte do školy osobne – po dohode alebo vhodíte do schránky na školskej bráne, či zašlete poštou do 29.4.2022.

            Všetko ostatné vybavíme za Vás.

            Eventuálne, obe tieto tlačivá doručíte do 30.4.2022 na príslušný daňový úrad podľa Vášho bydliska.

             

            Tlačivo s našimi údajmi si môžete stiahnuť kliknutím na tento odkaz - Vyhlasenie_2__dane_2022.pdf

                                                                       

            ĎAKUJEME VÁM !

          • OZNAM

          • Vážení rodičia,

            na základe stanoviska RÚVZ a po dohode so zriaďovateľom riaditeľstvo školy uzatvára do karantény dve triedy Základnej školy Pernek od 10.2.2022 do 14.2.2022.

            Nástup do ZŠ sa predbežne stanovuje na utorok 15.2.2022. Prosíme deti pred nástupom otestovať a predložiť pri nástupe vyhlásenie o bezpríznakovosti /Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_4.2.2022.docx/.

            O situácii Vás budeme priebežne informovať.

            Ďakujeme za pochopenie.

          • OZNAM

          • Vážení  rodičia,

            riaditeľstvo Základnej školy pre 1. – 4. ročník s materskou školou Pernek oznamuje, že v dňoch

            07.02. - 08.02.2022 je prevádzka základnej školy aj materskej školy prerušená z rozhodnutia riaditeľky školy, z dôvodu obavy zo šírenia nákazlivej choroby.

            Predpokladaný nástup je stanovený na 09.02.2022. O prípadných zmenách Vás budeme včas informovať.

            Režim prevádzky:

            - základná škola plná prevádzka aj s obedmi

            - materská  škola doobedňajšia prevádzka aj s obedmi


            Prosíme deti pred nástupom otestovať a predložiť vyhlásenie o bezpríznakovosti - Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_4.2.2022.docx.


            Ďakujeme za Vašu zodpovednosť a pochopenie.

          • OZNAM

          • Vážení rodičia,

            na základe stanoviska RÚVZ a po dohode so zriaďovateľom riaditeľstvo školy uzatvára do karantény triedu materskej školy a dve triedy základnej školy od 2.2.2022 do 5.2.2022.

            Nástup do MŠ aj ZŠ sa predbežne stanovuje na pondelok 7.2.2022. Prosíme deti pred nástupom otestovať a predložiť pri nástupe vyhlásenie o bezpríznakovosti /tu - Vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_31.1.2022.docx​​​​​​​/

            O situácii vás budeme priebežne informovať.

            Ďakujeme za pochopenie.

          • Informácie k prevádzke ZŠ s MŠ od 20.1.2022

          • 20.1. – 21.1. 2022 riaditeľské voľno

            24.1.2022 obnovenie prevádzky nasledovne :

            – dopoludňajšia prevádzka do 12,00 hod., z dôvodu pokračujúcich PN pedagóga MŠ aj kuchárky ŠJ

            ZŠ - plná prevádzka, zatiaľ bez poskytnutia obedov

            K nástupu je potrebné predložiť vyhlásenie o bezpríznakovosti /v prílohe/ a odporúčame pretestovanie žiakov ZŠ aj detí MŠ.

            Prosíme rodičov, aby do MŠ aj ZŠ nastúpili len zdravé deti a žiaci bez náznakov ochorenia: neprimeraná únava, bolesť hlavy a tela, zvýšená telesná teplota, kožná vyrážka, známky ochorenia dýchacích ciest (nádcha, bolesť hrdla, strata čuchu a chuti, kašeľ, sťažené dýchanie), známky ochorenia tráviaceho traktu (bolesť brucha, vracanie, hnačka)

            Pri akomkoľvek prejave ochorenia budú rodičia kontaktovaní, aby si obratom prišli dieťa vyzdvihnúť.

            Ďakujeme Vám za ohľaduplný a zodpovedný prístup.

            Prílohy:

            Školský semafor /19.1.2022/

            Vyhlásenie o bezpríznakovosti - Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_26.11..docx

          • Prevádzka ZŠ s MŠ od 10.1.2022

          • Važení rodičia,

            oznamujeme Vám, že v pondelok 10.1.2022 nastupujeme do školy za týchto podmienok :

            prezenčná výčba, plná prevádzka ZŠ, MŠ, ŠKD, krúžková činnosť sa zatiaľ nerealizuje, zostáva povinnosť žiakov nosiť rúško.

            V rámci bezpečného návratu je vysoko odporúčané deti otestovať samotestami a následne preventívne testovať 2-krát týždenne. Veríme, že túto možnosť využijete.


            Pri nástupe do MŠ aj ZŠ prosíme predložiť vyhlásenie o bezpríznakovosti - Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_26.11..docx​​​​​​​.


            Ďakujeme Vám za zodpovednosť a spoluprácu.

          • Darčeky od Ježiška 17.12. 2021

          • Ježiško prišiel a potešil v tomto roku dvojnásobne, tradične hračkami pod stromčekom a navyše knihami z projektu ministerstva školstva "Čítame radi", do ktorého sa naša škola s úspechom zapojila a získala pútavé knihy, ktoré budeme iste radi čítať.

          • Zima 2021 v ŠKD

          • Čakanie na Ježiška sme si krátili vytváraním ďalších tematických prác a skrášľovaním prostredia.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje