• Škola v prírode Súľov 19.6.- 23.6.2023

          • Posledné dni.Vo štvrtok doobeda sme sa trocha učili a išli na zmrzlinu.Poobede nasledovali súťaže medzi tímami.Večer mali účastníci rôzne oceňovania a zabavili sa na diskotéke.V neskorších hodinách bola nočná hra v areáli penziónu, hľadal sa poklad. Po výdatnom spánku sme v piatok s radosťou vyrazili k domovu.

          • Škola v prírode Súľov 19.6.- 23.6.2023

          • Deň tretí. Ráno sme vyrazili na turistickú vychádzku náučným chodníkom,skončili sme na kolibe,kde sme sa osviežili kofolou,oddýchli, pohrali sa a odišli na zmrzlinu do dediny.Poobede sa deti zahrali na pirátov a Indiánov, neskôr bola balónová vojna medzi oboma skupinami.Súťažilo sa aj medzi tímami - tímový kvíz,tvorili sa tímové básničky a začali prípravy na záverečnú talent show.Večer sme mali opekačku a volejbalový turnaj.

          • Škola v prírode Súľov 19.6.- 23.6.2023

          • Deň druhý. Vychádzka do dediny a na poštu.Kúpili sme pohľadnice,ktoré sme potom vypisovali.Môžete sa tešiť na poštu.Deti vyrábali stroj času.Mali súťaže a večer turnaj vo futbale.

          • Divadelné predstavenie "Ha - Havaj" 19.5.2023

          • Troška v predstihu pred prázdninami sme si zacestovali....vďaka divadielku sme sa ocitli v ďalekom čarovnom a exotickom svete Havajských ostrovov a ktovie,možno sa nám havajské "aloha" raz zíde...

          • Ukončenie aktivít k mesiacu knihy 2023

          • Na záver "knižného" marca sme zaradili aktivitu "Školáci čítajú škôlkarom", ktorá sa ukázala byť veľmi príjemným zavŕšením marcových aktivít. Rovnako naši škôlkari sa knihám po celý mesiac venovali, čítali a zaznamenávali prečítané príbehy, realizovali vo svojich priestoroch aj výstavku kníh. O rok sme pripravení pokračovať.

          • Informácie k zápisu a prijímaniu detí do Materskej školy Pernek

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Pernek oznamuje, že 

            ZÁPIS

            na predprimárne vzdelávanie do Materskej školy Pernek na školský rok 2023/2024 sa bude konať od 1.5. do 31.5.2023 formou písomnej žiadosti.

             

            PRE DIEŤA, KTORÉ K 31.8.2023 DOSIAHLO 5. ROK VEKU, JE PREDPRIMÁRNE VZDELÁVANIE POVINNÉ!

            Prijímanie detí do Materskej školy v Perneku

            Žiadosť o prijatie dieťaťa do MŠ Pernek na školský rok 2023/2024 je k dispozícii v materskej škole i na stiahnutie na webovej stránke www.zssmspernek.edupage.org.        

            Žiadosť bude možné podať nasledujúcim spôsobom:

              1. Stiahnuť si ju do počítača, vyplniť, vytlačiť, potvrdiť od lekára, oskenovať a zaslať emailom na adresu zssmspernek@gmail.com od 1.5.2023 do 31.5.2023
              2. Stiahnuť si ju, vytlačiť, vypísať, potvrdiť od lekára a zaslať poštou na adresu: Základná škola s MŠ Pernek, 900 53 Pernek č. 285 od 1.5.2023 do 31.5.2023
              3. Osobne všetko priniesť do MŠ Pernek od 1.5. do 31.5.2023

            Dieťa sa do materskej školy prijíma na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu, ktorú predloží riaditeľke spolu s potvrdením o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast. Súčasťou potvrdenia o zdravotnom stave dieťaťa je informácia lekára o absolvovaní povinného očkovania. 

            Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží okrem potvrdenia o zdravotnom stave dieťaťa i vyjadrenie príslušného poradenského zariadenia. V prípade dieťaťa so zdravotným postihnutím /zmyslovým, telesným/ rozhoduje riaditeľka o prijatí po vyjadrení príslušného odborného lekára.

            Legislatíva umožňuje prijatie dieťaťa so ŠVVP, avšak neustanovuje to ako povinnosť.  Deti so ŠVVP sa v MŠ prijímajú, ak má škola vytvorené podmienky (materiálne, personálne, priestorové), prípadne ak ich bude schopná po prijatí dieťaťa dodatočne vytvoriť.Deťmi so ŠVVP sú deti so zdravotným znevýhodnením, deti zo sociálne znevýhodneného prostredia a deti s nadaním. 

            Žiadosť o prijatie na  predprimárne vzdelávanie si rodič môže podať súčasne i do viacerých predškolských zariadení.

            O prijatí /neprijatí/ dieťaťa do MŠ Pernek rozhodne riaditeľka školy do 30 júna 2023.

            V prípade, že zákonný zástupca má dôvody k tomu, aby dieťa nenastúpilo na povinnú školskú dochádzku /žiada „odklad“/,  je potrebné predložiť riaditeľovi materskej školy žiadosť na pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania spolu s písomným súhlasom príslušného zariadenia výchovného  poradenstva a prevencie ako aj písomným súhlasom všeobecného lekára pre deti a dorast a informovaným súhlasom zákonného zástupcu dieťaťa o pokračovaní povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole.

            Túto skutočnosť oznámi zákonný zástupca aj príslušnej základnej škole.Na predprimárne vzdelávanie sa prijíma:•    spravidla dieťa od 3 do 6 rokov veku,•  dieťa, ktoré dovŕšilo 6. rok veku a ktorému bol odložený začiatok plnenia povinnej školskej dochádzky,•    dieťa, ktorému bolo dodatočne odložené plnenie povinnej školskej dochádzky,•    dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami.

            A/ Na predprimárne vzdelávanie sa v zmysle platnej legislatívy prednostne prijíma dieťa, ktoré:       

            •    dovŕšilo 5. rok veku do 31.8.2023   

            •   s odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky a s dodatočne odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky.

            B/ Ak záujem prekračuje kapacitu materskej školy, prednostne sa prijímajú:

                              •   deti z bodu A

            • deti s trvalým pobytom v obci Pernek a zároveň trvalým pobytom aspoň jedného rodiča v obci Pernek, postupne podľa dátumu narodenia od starších k mladším

            Dieťa musí ovládať:•    hygienické návyky a základnú sebaobsluhu (vie jesť samostatne lyžicou, napije sa z pohára, nemá plienky, fľašu a cumlík, je čiastočne samostatné pri obliekaní). V prípade zníženej adaptačnej schopnosti dieťaťa a v záujme jeho zdravotného vývinu môže riaditeľka po prerokovaní s rodičom alebo na základe jeho písomnej žiadosti rozhodnúť o prerušení dochádzky dieťaťa do MŠ (na dohodnutý čas) alebo o skončení tejto dochádzky. Dieťa sa do MŠ prijíma k začiatku školského roka alebo v priebehu školského roka (ak je voľná kapacita materskej školy).

            V prípade neprijatia dieťaťa do MŠ Pernek z dôvodu nedostatku miesta, je možné postúpiť žiadosť do MŠ Jablonové, na základe dohody medzi obcami Pernek a Jablonové, v súvislosti s realizovaným projektom rozšírenia kapacity materskej školy Jablonové, platným od roku 2020.

            Prílohy:

            Prihláška - Prihlaska_MS__2023.docx

            Žiadosť o pokračovanie povinného predprimárneho vzdelávania - Ziadost_o_pokracovanie_povinneho_predprimarneho_vzdelavania_2023.docx

            Informovaný súhlas (pokračovanie povinného predprimárneho vzdelávania) - Informovany_suhlas_pokracovanie_v_plneni_2023_24.docx

          • Zúbkove pramene - obvodné kolo 16.3.2023

          • Naše šikovné žiačky školu vzorne reprezentovali v obvodnom kole recitačnej súťaže Zúbkove pramene v CVČ Malacky. Sme na ne hrdí a máme veľkú radosť z umiestnenia. Malú sladkú odmenu na záver si ozaj zaslúžili.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje