• Prevádzka ZŠ s MŠ Pernek od 28.11. do 2.12.2022

          • Vážení rodičia,

            riaditeľka ZŠ s MŠ Pernek na základe zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie v zariadení a stúpajúcemu výskytu ochorenia covid - 19, po dohode so zriaďovateľom rozhodla o prerušení prevádzky základnej školy aj materskej školy od 28.11. do 2.12.2022.

            Žiaci ZŠ prechádzajú od 28.11.2022 na dištančnú výučbu.

            Ďakujeme za pochopenie.

          • Svetielkový pochod 27.10.2022 

          • Po dlhšej nútenej prestávke počas posledných rokov sme s potešením obnovili našu ďalšiu jesennú tradíciu. Ďakujeme krásne všetkým zúčastneným deťom i rodičom.

          • Deň jablka 25.10.2022 

          • Naše každoročné jesenné podujatie a zdravé ovocie sme si s radosťou vychutnali i tento rok. Ovocné obrázky sa nielen páčili, ale aj výborne chutili, podobne ako jablkový koláčik od našej pani kuchárky.

          • Šarkaniáda 4.10.2022

          • Blankytná modrá obloha sa spojila s príjemným jesenným vetríkom a detskou radosťou, aby vznikla správna atmosféra pre školskú šarkaniádu ... a veruže nám to "krásne lietalo".

          • Didaktické hry 16.9.2022

          • Tento deň sme tiež venovali učeniu, no trocha inému ako zvyčajne... veľmi nás zaujalo ošetrovanie poranení a dozvedeli sme sa viac aj o poskytovaní prvej pomoci. Odmenou nám bola turistická vychádzka do našej krásnej perneckej prírody.

          • Zmeny v platbách stravného

          • Vážení  rodičia,

            dávame do pozornosti zmeny v platbách stravného v zmysle VZN č. 4/2022, ktorým sa mení  a dopĺňa všeobecne záväzné nariadenie obce Pernek č.5/2020 o výške príspevkov na čiastočnú úhradu nákladov v Základnej škole pre 1. – 4. ročník s materskou školou Pernek a v školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti obce Pernek.

            Ceny stravného od 01.10.2022 sú nasledovné:

            Materská škola

            Celodenná strava 1,54€

            Desiata 0,38€

            Obed 0,90€

            Olovrant 0,26€

            Režijné náklady 5,00€/ mesiac

            Doplatok k dotácii 0,24€/ deň

            Základná škola

            Obed 1,21€

            Režijné náklady 5,00€/ mesiac

            Zamestnanci

            Obed 1,41€

            Režijné náklady 1,50€/ obed

          • Pokyny k prevádzke Základnej školy Pernek od 5. 9. 2022

          • Dňa 5.9. 2022 slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023 v čase od 8,30 hod. na školskom dvore.

             

            Vyučovanie v ZŠ podľa rozvrhu hodín začína od 6.9.2022

            Prevádzka ŠKD začína 6.9.2022 : ranný od 7,00 hod. - 7,30 hod., poobedný do 16,00 hod.

             

            Dochádzka žiakov je povinná. Ak rodič nechá žiaka doma na základe vlastného rozhodnutia, nemá nárok na OČR, nárok mu vzniká len vtedy, ak je trieda, či škola uzavretá z rozhodnutia riaditeľa alebo RÚVZ.

             

            Pravidlá pobytu v škole sa nemenia, nikto sa nemusí povinne testovať. Ministerstvom školstva je odporúčané dobrovoľné testovanie žiakov.

             

            Ak je člen rodiny v karanténe, žiaka prosíme ponechať tiež doma.

             

            Začiatok šk. roka – deň nástupu 05.09.2022:

            Príchod žiakov o 8,30 hod. – privítanie všetkých prítomných na školskom dvore.

            Následne žiak ráno prejde ranným zdravotným filtrom.

            Na základe aktuálne platnej vyhlášky ÚVZ SR dieťa/žiak ani zamestnanec školy nemusí mať v interiéri ani v exteriéri prekryté horné dýchacie cesty. Z obavy o svoje zdravie však môžu mať dobrovoľne prekryté horné dýchacie cesty rúškom/respirátorom.

             

            V prípade zvýšenej teploty nad 37,5 st. C, sa meranie o 5 minút zopakuje, ak sa potvrdí, zopakuje sa ešte raz o 5 minút, ak sa potvrdí, žiak nebude do budovy vpustený.

            Rodič pri prvom nástupe žiaka predloží Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti /stiahnite tu – Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_09_2022.pdf/, žiak prinesie v deň nástupu do školy, prípadne vyplní rodič v prvý deň v ZŠ.

             

            Zákonný zástupca preberá trestnú zodpovednosť pri zatajení akýchkoľvek príznakov a tým ohrozenie učiteľa a ostatných detí v skupine.

             

            Do budovy vchádza žiak sám, bez sprevádzajúcej  osoby, okrem žiakov 1. ročníka, s ktorými môžu vojsť do budovy sprevádzajúce osoby.

            V šatni sa prezuje, umyje si ruky a odíde do svojej triedy.

            V prvý deň žiaci zostanú v škole do 9,15 hod.

            Obedy ani ŠKD v tento deň nebudú.

             

            Prevádzka od 06.09. 2022

            Príchod žiakov na vyučovanie denne o 8,00 hod.

            Vyučovanie podľa aktuálneho rozvrhu hodín.

             

            Žiak ráno prejde ranným zdravotným filtrom.

            V prípade zvýšenej teploty nad 37,5 st. C, sa meranie o 5 minút zopakuje, ak sa potvrdí, zopakuje sa ešte raz o 5 minút, ak sa potvrdí, žiak nebude do zariadenia prijatý. V rúšku bude umiestnený do izolačnej miestnosti, odkiaľ si ho bezodkladne vyzdvihne zákonný zástupca.

             

            Ak žiak nepríde do školy najviac 5 vyučovacích dní, neprítomnosť ospravedlňuje rodič a vždy po 5-tich dňoch neprítomnosti rodič predkladá aj Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti.

            Ak nepríde viac ako 5 dní, od 6-teho dňa rodič predloží Potvrdenie o chorobe vystavené lekárom.

             

            Do budovy vchádza žiak sám, bez sprevádzajúcej  osoby, okrem žiakov 1. ročníka, s ktorými môže vojsť do budovy aj jeden z rodičov.

            Žiaci budú mať v aktovke  rúško, pre prípad výskytu príznakov choroby počas dňa.

             

            Obedy budú pre všetkých žiakov.

            Všetky miestnosti budú dezinfikované najmenej 2-krát denne a pravidelne vetrané.

             

            V prípade, že žiakovi bude počas dňa v škole nameraná zvýšená teplota, zistené ťažkosti ako bolesť hrdla, únava, nádcha, upchatý nos, bolesť hlavy, vracanie, hnačka alebo akýkoľvek z príznakov akútneho respiračného, či iného ochorenia, bude v rúšku umiestnený do izolačnej miestnosti, škola kontaktuje zákonného zástupcu, ktorý musí okamžite prísť vyzdvihnúť žiaka zo školy.

             

            Sprevádzajúca osoba, ktorá príde žiaka vyzdvihnúť zo školy, ŠKD, nevstupuje do priestorov školy, zazvoní pri vchode do ZŠ a počká na žiaka vonku.

             

            V prípade, že u žiaka je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID_19, zákonný zástupca bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy.

            Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo vzdelávania vylúčené.

             

            Izolácia a karanténa

            Izolácia je obmedzenie pohybu osoby, ktorá bola pozitívne testovaná na COVID-19. Izolácia trvá po dobu 5 dní, pokiaľ sa počas posledných 24 hodín izolácie nevyskytnú klinické príznaky od dátumu testovania s pozitívnym výsledkom alebo od objavenia prvých klinických príznakov ochorenia.

            Koniec izolácie určuje lekár len v prípade výskytu klinických príznakov. Po ukončení 5-dňovej izolácie je osoba povinná mať ďalších 5 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2. Povinnosť nosiť respirátor sa nevzťahuje na deti do 6 rokov.

             

            Mimoriadne prerušenie školského vyučovania

            Na základe rozhodnutia ministra školstva v období školského vyučovania môže riaditeľ školy podľa § 150 ods. 5 školského zákona poskytnúť žiakom jednej triedy alebo žiakom viacerých tried z dôvodu podozrenia na výskyt COVID-19 voľno viac ako päť dní so súhlasom zriaďovateľa.

            Riaditeľ školy so súhlasom zriaďovateľa z dôvodu podozrenia na výskyt ochorenia poskytne voľno žiakom jednej triedy alebo žiakom viacerých tried a túto skutočnosť bezodkladne oznámi rodičom formou oznamu zverejneného spôsobom, ktorý určí škola (napr. prostredníctvom webového sídla školy, Edupage, písomným oznámením, a pod.).

             

            Všetky podrobné informácie k nástupu do školy sú uvedené na stránke www.minedu.sk a v našich prílohách.

             

            Dokumenty:

            Rozhodnutie ministra s účinnosťou od 1.septembra 2022

            Zelená otvoreným školám 2022

            Oznam pre osoby vstupujúce do objektu školy a školského zariadenia

            Organizačné pokyny MŠVVaŠ SR na školský rok 2022/2023

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti z 15.8.2022 - Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_09_2022.pdf

          • Pokyny k prevádzke Materskej školy Pernek od 5.9.2022

          • Prevádzka : od 5.9.2022 v čase od 6,45 hod. do 16,45 hod. Do MŠ môžu nastúpiť všetky deti.

             

            Ak rodič nechá dieťa doma na základe vlastného rozhodnutia, nemá nárok na OČR, nárok mu vzniká len vtedy, ak je trieda MŠ, či škola uzavretá z rozhodnutia riaditeľa alebo RÚVZ.

             

            Pravidlá pobytu v MŠ sa nemenia, nikto sa nemusí povinne testovať, testovanie je dobrovoľné.

             

            Ak je člen rodiny v karanténe, dieťa prosíme ponechať tiež doma.

             

            Osoby vstupujúce do budovy, ako doprovod detí MŠ, nemajú povinnosť si tvár kryť rúškom, no naďalej to zostáva odporúčané v záujme ochrany zdravia. Iné osoby, bez súhlasu riaditeľky školy, nemajú povolený vstup do zariadenia.

            Na základe aktuálne platnej vyhlášky ÚVZ SR dieťa/žiak ani zamestnanec školy nemusí mať v interiéri ani v exteriéri prekryté horné dýchacie cesty. Z obavy o svoje zdravie však môžu mať dobrovoľne prekryté horné dýchacie cesty rúškom/respirátorom.

            Rodič pred prvým nástupom dieťaťa do zariadenia predloží  Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti /Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_09_2022.pdf/ a prinesie do MŠ, prípadne vyplní v MŠ /v deň nástupu dieťaťa/.

            Pred vstupom do zariadenia si dezinfikuje ruky.

            Dieťa prejde ranným zdravotným filtrom.

            V prípade zvýšenej teploty nad 37,5 st. C, sa meranie o 5 minút zopakuje, ak sa potvrdí, zopakuje sa ešte raz o 5 minút, ak sa potvrdí, dieťa  nebude do zariadenia prijaté.

            Zákonný zástupca /sprevádzajúca osoba/ si odvedie dieťa domov.

             

            Zákonný zástupca preberá trestnú zodpovednosť pri zatajení akýchkoľvek príznakov a tým ohrozenie učiteľa a ostatných detí v skupine.

             

            Ak dieťa-predškolák nepríde do MŠ 5 a viac vyučovacích dní, rodič predloží Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti. V prípade dlhšej neprítomnosti, presahujúcej 7 vyučovacích dní predloží i potvrdenie vystavené lekárom.

            Rodičia detí s nepovinným predprimárnym vzdelávaním „Potvrdenie od lekára“ nepredkladajú, Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti  predkladajú po 5 vyučovacích dňoch.

             

            Ďalšie pravidlá :

            Do šatne odvedie dieťa jeden rodič, dieťa sa prezlečie, prezuje sa.

            Rodič zabezpečí dieťaťu 1 rúško, pre prípad ochorenia počas výchovno-vzdel. procesu, uloží ho do skrinky.

            Pod dohľadom rodiča si umyje ruky a rodič ho odovzdá pedagogickému pracovníkovi.

            Rodič sa v priestoroch MŠ zdrží len nevyhnutný čas.

            Deti si do MŠ nenosia hračky, fľaše s pitím, jedlo ani iné predmety.

            Desiata, obed, olovrant budú deťom podávané v ŠJ.

            Priestory MŠ aj použité hračky budú najmenej 2-krát denne dezinfikované.

            Bude zabezpečené dostatočné vetranie triedy a priestorov MŠ.

            Výchovno - vzdelávacie aktivity sa budú v čo najväčšej miere realizovať vonku.

            Stoly sa dezinfikujú pred jedlom a po jedle (desiata, obed, olovrant).

            Stravu vydáva personál, deti si nič sami neberú, ani neodnášajú, budú obslúžené.

            Učiteľka sa venuje rozvíjaniu a upevňovaniu hygienických návykov osobitne pred stravovaním a po príchode zvonku. Dbá, aby si deti umývali ruky efektívnym spôsobom.

            Posteľná bielizeň a pyžamo sa menia v zmysle prevádzkového poriadku materskej školy.

             

            V prípade podozrenia na ochorenie Covid -19 počas pobytu v MŠ prejavom respiračného ochorenia, kašľa, výtoku z nosa, upchatia nosa, zvýšenej teploty, sťaženého dýchania, bolesti v hrdle, hnačka, vracanie, únava, prípadne iných prejavov choroby, bude dieťa s rúškom umiestnené do izolačnej miestnosti. MŠ kontaktuje rodiča, ktorý si musí dieťa bezodkladne vyzdvihnúť.

            V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID_19 bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladné  nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo vzdelávania vylúčené.

            Hromadné akcie sa v škole uskutočnia v závislosti od epidemickej situácie.

             

            Izolácia a karanténa

            Izolácia je obmedzenie pohybu osoby, ktorá bola pozitívne testovaná na COVID-19. Izolácia trvá po dobu 5 dní, pokiaľ sa počas posledných 24 hodín izolácie nevyskytnú klinické príznaky od dátumu testovania s pozitívnym výsledkom alebo od objavenia prvých klinických príznakov ochorenia.

            Koniec izolácie určuje lekár len v prípade výskytu klinických príznakov. Po ukončení 5-dňovej izolácie je osoba povinná mať ďalších 5 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2. Povinnosť nosiť respirátor sa nevzťahuje na deti do 6 rokov.

             

            Mimoriadne prerušenie školského vyučovania

            Na základe rozhodnutia ministra školstva v období školského vyučovania môže riaditeľ školy podľa § 150 ods. 5 školského zákona poskytnúť žiakom jednej triedy alebo žiakom viacerých tried z dôvodu podozrenia na výskyt COVID-19 voľno viac ako päť dní so súhlasom zriaďovateľa.

            Riaditeľ školy so súhlasom zriaďovateľa z dôvodu podozrenia na výskyt ochorenia poskytne voľno žiakom jednej triedy alebo žiakom viacerých tried a túto skutočnosť bezodkladne oznámi rodičom formou oznamu zverejneného spôsobom, ktorý určí škola (napr. prostredníctvom webového sídla školy, Edupage, písomným oznámením, a pod.).

             

            Všetky podrobné informácie k nástupu do školy sú uvedené na stránke www.minedu.sk a v našich prílohách.

             

            Dokumenty:

            Rozhodnutie ministra s účinnosťou od 1.septembra 2022

            Zelená otvoreným školám 2022

            Oznam pre osoby vstupujúce do objektu školy a školského zariadenia

            Organizačné pokyny MŠVVaŠ SR na školský rok 2022/2023

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti z 15.8.2022 - Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_09_2022.pdf

             

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje