• Deň Zeme 3.5.2024

          • S menším oneskorením sme si aj v tomto roku uctili našu planétu. Tradične sme si priniesli našich domácich miláčikov a upevnili aj vedomosti o ochrane prírody. Ďakujeme veľmi pekne pánovi doktorovi MVDr. Miloslavovi Struhárovi, ktorý pútavým rozprávaním obohatil deti o nové poznatky o zvieratkách. 

          • Preventívne aktivity 30.4.2024

          • V tento deň našu školu navštívila pani príslušníčka Policajného zboru SR, ktorá žiakom v rámci programu preventívnych aktivít poskytla veľa nových poznatkov, potrebných pre osobnú bezpečnosť, ako aj ochranu zdravia na cestách. Ďakujeme jej veľmi pekne za príjemne a osožne strávené dopoludnie.

          • Voľná pracovná pozícia

          • Základná škola s materskou školou Pernek hľadá pracovnú silu na obsadenie pozície vychovávateľky školského klubu. Pozícia sa obsadzuje na zastupovanie počas rodičovskej dovolenky. Termín nástupu je 2.9.2024. 

            Viac informácií o pracovnej ponuke nájdete tu.

          • OZNÁMENIE

          • Riaditeľstvo Základnej školy pre 1. – 4. ročník s MŠ, 900 53 Pernek č.285, oznamuje, že v zmysle zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a v zmysle vyhlášky MŠ SR

            č. 291/2004 Z. z. v znení Vyhlášky MŠ SR č. 230/2009 Z. z.

            vyhlasuje

            voľby do Rady školy pri Základnej škole pre 1. – 4. ročník s materskou školou, 900 53 Pernek č.285

            Termín volieb stanovujem nasledovne :
            1. zástupcovia pedagogických zamestnancov ZŠ pre 1.- 4. ročník s MŠ Pernek : 23.4.2023 o 13,00 hod. v učebni informatiky ZŠ Pernek
            2. zástupcovia nepedagogických zamestnancov ZŠ pre 1. – 4. ročník s MŠ Pernek : 23.4.2024 o 13,30 hod. v učebni informatiky ZŠ Pernek
            3. zástupcovia rodičov detí Materskej školy pri ZŠ pre 1. – 4. ročník Pernek : 24.4.2024 o 18,00 hod. v triede MŠ Pernek
            4. zástupcovia rodičov žiakov Základnej školy pre 1. – 4. ročník Pernek : 24.4.2024 o 18,00 hod. v triede MŠ Pernek

            Voľby sa uskutočnia tajným hlasovaním v zmysle vyhlášky MŠ SR 291/2004 Z. z. a volebného
            poriadku, platného pre Základnú školu pre 1. – 4. ročník s materskou školou Pernek.
            Toto oznámenie bude umiestnené na webovej stránke školy, na nástenke vo vestibule Materskej
            školy pri ZŠ Pernek a  vo vestibule Základnej školy pre 1. – 4. ročník Pernek.

            V Perneku, 10.4.2024                    

            Mgr. Silvia Hricová, riaditeľka školy

             

            Dokumenty:

            Vyzva_na_podavanei_navrhov_na_kandidaturu_2024.docx

            VOLEBNY_PORIADOK_2024.docx

          • Marec - mesiac knihy 2024

          • Prvý jarný mesiac marec sa spája nielen s príchodom slnečných dní, ale aj s knihami. My si ho každoročne pripomíname rôznymi aktivitami. Tento rok sme uskutočnili prezentáciu pečítaných príbehov. Strávili sme tak s knihami príjemné popoludnie pri čajíku a koláčiku.

          • Informácie k zápisu a prijímaniu detí do Materskej školy Pernek

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Pernek oznamuje, že :

            ZÁPIS

            na predprimárne vzdelávanie do Materskej školy Pernek na školský rok 2024/2025 sa bude konať od 1.5. do 31.5.2024 formou písomnej žiadosti.

            PRE DIEŤA, KTORÉ K 31.8.2024 DOSIAHLO 5. ROK VEKU, JE PREDPRIMÁRNE VZDELÁVANIE POVINNÉ!

             

            Prijímanie detí do Materskej školy v Perneku

            Žiadosť o prijatie dieťaťa do MŠ Pernek na školský rok 2024/2025 je k dispozícii v materskej škole i na stiahnutie na webovej stránke www.zssmspernek.edupage.org.        

            Žiadosť bude možné podať nasledujúcim spôsobom:

            1. Stiahnuť si ju do počítača, vyplniť, vytlačiť, potvrdiť od lekára, oskenovať a zaslať emailom na adresu zssmspernek@gmail.com od 1.5.2024 do 31.5.2024
            2. Stiahnuť si ju, vytlačiť, vypísať, potvrdiť od lekára a zaslať poštou na adresu: Základná škola s MŠ Pernek, 900 53 Pernek č. 285 od 1.5.2024 do 31.5.2024
            3. Osobne všetko priniesť do MŠ Pernek od 1.5. do 31.5.2024

            Dieťa sa do materskej školy prijíma na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu, ktorú predloží riaditeľke spolu s potvrdením o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast. Súčasťou potvrdenia o zdravotnom stave dieťaťa je informácia lekára o absolvovaní povinného očkovania. 

            Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca predloží okrem potvrdenia o zdravotnom stave dieťaťa i vyjadrenie príslušného poradenského zariadenia. V prípade dieťaťa so zdravotným postihnutím /zmyslovým, telesným/ rozhoduje riaditeľka o prijatí po vyjadrení príslušného odborného lekára.

            Legislatíva umožňuje prijatie dieťaťa so ŠVVP, avšak neustanovuje to ako povinnosť.  Deti so ŠVVP sa v MŠ prijímajú, ak má škola vytvorené podmienky (materiálne, personálne, priestorové), prípadne ak ich bude schopná po prijatí dieťaťa dodatočne vytvoriť. Deťmi so ŠVVP sú deti so zdravotným znevýhodnením, deti zo sociálne znevýhodneného prostredia a deti s nadaním.

            Žiadosť o prijatie na  predprimárne vzdelávanie si rodič môže podať súčasne i do viacerých predškolských zariadení.

            O prijatí /neprijatí/ dieťaťa do MŠ Pernek rozhodne riaditeľka školy do 30. júna 2024.

            V prípade, že zákonný zástupca má dôvody k tomu, aby dieťa nenastúpilo na povinnú školskú dochádzku /žiada „odklad“/,  je potrebné predložiť riaditeľovi materskej školy žiadosť na pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania spolu s písomným súhlasom príslušného zariadenia výchovného  poradenstva a prevencie ako aj písomným súhlasom všeobecného lekára pre deti a dorast a informovaným súhlasom zákonného zástupcu dieťaťa o pokračovaní povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole.

            Túto skutočnosť oznámi zákonný zástupca aj príslušnej základnej škole.

            Na predprimárne vzdelávanie sa prijíma:•    spravidla dieťa od 3 do 6 rokov veku,•  dieťa, ktoré dovŕšilo 6. rok veku a ktorému bol odložený začiatok plnenia povinnej školskej dochádzky,•    dieťa, ktorému bolo dodatočne odložené plnenie povinnej školskej dochádzky,•    dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami.

            A/ Na predprimárne vzdelávanie sa v zmysle platnej legislatívy prednostne prijíma dieťa, ktoré:       

            • dovŕšilo 5. rok veku do 31.8.2024   
            • s odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky a s dodatočne odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky.

            B/ Ak záujem prekračuje kapacitu materskej školy, prednostne sa prijímajú:

            • deti z bodu A
            • deti s trvalým pobytom v obci Pernek a zároveň trvalým pobytom aspoň jedného rodiča v obci Pernek, postupne podľa dátumu narodenia od starších k mladším

            Dieťa musí ovládať:•    hygienické návyky a základnú sebaobsluhu (vie jesť samostatne lyžicou, napije sa z pohára, nemá plienky, fľašu a cumlík, je čiastočne samostatné pri obliekaní). 

            V prípade zníženej adaptačnej schopnosti dieťaťa a v záujme jeho zdravotného vývinu môže riaditeľka po prerokovaní s rodičom alebo na základe jeho písomnej žiadosti rozhodnúť o prerušení dochádzky dieťaťa do MŠ (na dohodnutý čas) alebo o skončení tejto dochádzky. Dieťa sa do MŠ prijíma k začiatku školského roka alebo v priebehu školského roka (ak je voľná kapacita materskej školy).

            V prípade neprijatia dieťaťa do MŠ Pernek z dôvodu nedostatku miesta, je možné postúpiť žiadosť do MŠ Jablonové, na základe dohody medzi obcami Pernek a Jablonové, v súvislosti s realizovaným projektom rozšírenia kapacity materskej školy Jablonové, platným od roku 2020.

            Dokumenty:

            Ziadost_o_prijatie.docx

            Ziadost_o_pokracovanie_povinneho_predprimarneho_vzdelavania_2024.docx

            Informovany_suhlas_zakonneho_zastupcu_dietata_o_pokracovani_povinneho_predprimarneho_vzdelavani.docx

          • INFORMÁCIE K ZÁPISU ŽIAKOV DO 1. ROČNÍKA ZÁKLADNEJ ŠKOLY

          • Vážení rodičia budúcich prvákov !

            Pozývame Vás i Vaše dieťa – budúceho prváka na : Zápis do 1. ročníka primárneho vzdelávania

            dňa 9. 4. 2024 o 17,00 hod. v ZŠ s MŠ Pernek.

            Na zápis je potrebné si priniesť nasledovné doklady:

            • občiansky preukaz zákonného zástupcu
            • rodný list budúceho prváka
            • v prípade zverenia dieťaťa do osobnej alebo striedavej starostlivosti, je potrebné  priniesť aj súdne rozhodnutie o zverení
            • vypísaný Dotazník k zápisu žiaka do 1. ročníka primárneho vzdelávania v ZŠ Pernek
            • vypísanú Žiadosť o prijatie žiaka do 1. ročníka primárneho vzdelávania, podpísanú obidvomi zákonnými zástupcami
            • zápisné 12,- € - na vysvetlenie: z 12,- € zakúpime Vášmu dieťaťu farbičky k zápisu, i súbor zošitov k Šlabikáru a pracovné zošity, ktorý budúcim prvákom objednávame vždy spoločne
            • v prípade žiadosti o pokračovanie predprimárneho vzdelávania v MŠ /odklad PŠD/ vypísané dokumenty a priložené potvrdenie z CPPPaP a od detského lekára
            • Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami doloží k žiadosti o prijatie vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie do vydania rozhodnutia o prijatí dieťaťa do základnej školy.

               

              Ak zvažujete odložiť  dieťaťu povinnú školskú dochádzku a pokračovanie v predprimárnom vzdelávaní, napriek tomu, že  dosiahlo vek potrebný na zaškolenie, ste povinní danú skutočnosť oznámiť škole – po zápise vyplniť  Žiadosť o pokračovanie plnenia  povinného predprimárneho vzdelávania.

              Riaditeľka materskej školy rozhodne o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole.

              K žiadosti je  potrebné  doložiť :

              - písomný súhlas Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie 

              - písomný súhlas všeobecného lekára pre deti a dorast

              - Informovaný súhlas zákonného zástupcu dieťaťa o pokračovaní povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole / je k dispozícii na webovej stránke/

            • Pre zapísanie dieťaťa je potrebný na žiadosti podpis obidvoch rodičov.
            • Nevyhnutnou podmienkou pre Rozhodnutie o prijatí žiaka je písomný súhlas obidvoch rodičov (zákonných zástupcov) s výchovou a vzdelávaním v našej škole.
            • Predčasné zaškolenie žiakov :
            • Ak zákonný zástupca požiada o to, aby bolo na plnenie povinnej školskej dochádzky výnimočne prijaté dieťa, ktoré nedovŕšilo šiesty rok veku, súčasť žiadosti zákonného zástupcu, ktorým je súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast.

            • Pri zápise vyberáme finančný príspevok na súbor predpisových  a pracovných zošitov do 1. ročníka  v sume 12 eur.
            • Pri zápise, v priloženom dotazníku, sú rodičia povinní informovať školu o všetkých zdravotných, psychických prípadne sociálnych špecifikách dieťaťa, ktoré by mohli mať vplyv na jeho zaškolenie a plnenie povinnej školskej dochádzky.
            • Upozorňujeme rodičov, že zápis do 1.ročníka musia znovu absolvovať aj deti, ktoré v minulom šk. roku mali odklad povinnej školskej dochádzky, t.j. pokračovali v povinnom predprimárnom vzdelávaní v materskej škole. Túto informáciu je potrebné zapísať do dotazníka.
            • Dieťa je možné zapísať – z vážnych dôvodov – aj mimo stanoveného termínu zápisu. Žiadame rodičov o včasné oznámenie tejto situácie na riaditeľstve ZŠ. Dodatočný zápis môžu rodičia vykonať potom v zmysle dohody s riaditeľkou školy.
            • Zápisu do 1. ročníka sa musia zúčastniť všetky deti, ktoré dovŕšia 6 rokov veku do konca augusta 2024 a to sa týka i tých, ktorí žiadajú o pokračovanie v povinnom predprimárnom vzdelávaní v šk. roku 2024/2025 /odklad PŠD/.                                                                                                                                            

            Dokumenty na stiahnutie:

            Pravidla_zapisu_do_1roc.2024_25.docx

            Ziadost_o_prijatie_do_1._rocnika_(2)_2024_25.docx

            Dotaznik_k_zapisu_2024_2025_(1).doc

            Ziadost_o_odklad_povinnej_skolskej_dochadzky_2024_(1).docx

            Informovany_suhlas_zakonneho_zastupcu_dietata_o_pokracovani_povinneho_predprimarneho_vzdelavani(3).docx

             

            Tešíme sa na Vás !

          • Vyhlásenie o poskytnutí daru 2% DANE

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            srdečne Vám ďakujeme za 2% dane, darované v uplynulom roku. Pomáhate nám tým skvalitňovať výchovno – vzdelávací proces v našej škole. I v tomto roku sa na Vás obraciame s prosbou o venovanie 2% dane, za ktoré Vám budeme i s našimi deťmi veľmi vďační.

            Postup:

            • do 15.2.2024 požiadate svojho zamestnávateľa, aby Vám vystavil tlačivo „Potvrdenie o zaplatení dane
            • stiahnite si tlačivo „Vyhlásenie“, v ktorom sú už vyplnené naše údaje /príloha/ a vypíšte do neho Vaše osobné údaje

            Postačí, ak nám vyplnené tlačivo  „Vyhlásenie“  spolu s „Potvrdením od zamestnávateľa“ doručíte do školy osobne alebo vhodíte do schránky na školskej bráne, či zašlete poštou do 26.4.2024.

            Všetko ostatné vybavíme za Vás.

            Eventuálne, obe tieto tlačivá doručíte do 30.4.2024 na príslušný daňový úrad podľa Vášho bydliska.

            Tlačivá s našimi údajmi si môžete stiahnuť kliknutím na tieto odkazy:

            ĎAKUJEME VÁM !

          • Fašiangový karneval 10.2.2024

          • Po dlhšej prestávke sme sa opäť stretli na školskom fašiangovom karnevale. Masky boli krásne a nálada výborná. Ďakujeme všetkým zúčastneným za vytvorenie skvelej atmosféry.

          • Beseda so spisovateľom Danielom Hevierom 9.2.2024

          • Daniel Hevier v Perneku? Zdanlivo nesplniteľný sen, ale nám sa splnil! Spoznali sme ozajstnú osobnosť slovenskej literatúry, toľkokrát spomínanú na hodinách čítania a pozeranú na fotografiách z internetu. No nič sa nevyrovná osobnému stretnutiu, to je niečo celkom iné, plné osviežujúceho ducha, poučné, dynamické, nabíjajúce pozitívnou energiou. Srdečne Vám ďakujeme, Pán Spisovateľ a veľmi sa tešíme na "nabudúce" !

          • Zúbkove pramene 23.1.2024

          • Krásu slovenskej litetatúry sme si opäť pripomenuli v školskom kole recitačnej súťaže Zúbkove pramene. Sláva víťazom a rovnako všetkým, ktorí sa zúčastnili.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje